Mestské polície rozbehnú oficiálnu spoluprácu na oboch stranách Tatier

04.03.2008 Poprad

Vysoké Tatry 4. marca (TASR) - Oficiálnym začiatkom spolupráce mestských policajtov na slovenskej a poľskej strane Tatier bude stretnutie náčelníkov a preventistov mestských polícií 6. marca v Zakopanom v Poľskej republike.
\"Spolupráca sa bude dotýkať predovšetkým prevencie kriminality a výmeny skúseností, \" informoval zástupca náčelníka Mestskej polície Vysoké Tatry Jozef Štefaňák.
Spresnil, že po otvorení hraníc v súvislosti so vstupom oboch krajín do Schengenu sa vynorili nové problémy, ale aj nové možnosti spolupráce. Ako deklarovali najvyšší predstavitelia policajných zložiek z obidvoch krajín, patrí k nim možnosť policajných zásahov na území iných štátov.
\"Predbežne sú predrokované prevenčné programy zamerané najmä na ochranu turistov, ktorí navštevujú Vysoké Tatry na oboch stranách hraníc. Po výmene skúseností pripravíme aj ďalšie témy na spoluprácu, \" uviedol Štefaňák.
Ak sa budú prevenčné programy aplikovať na rozsiahlejšom území, je väčší predpoklad úspechu a zároveň širšie možnosti zabezpečiť financovanie týchto aktivít prostredníctvom rôznych grantov.
 

Vyberte región